Въоръжените сили на Украйна започнаха настъпателни действия по множество направления в

...
Въоръжените сили на Украйна започнаха настъпателни действия по множество направления в
Коментари Харесай

Украйна обяви, че е започнала офанзива по множество направления в южната част на страната

Въоръжените сили на Украйна започнаха настъпателни дейности по множество посоки в южната част на Украйна. Това стана ясно от известие на говорителката на южното поделение на украинската войска Наталия Гуменюк, представено от обява в " Туитър " на съветника на украинския вътрешен министър Антон Герашченко.

ВСУ начали наступательные дейности по многим направлениям на юге Украины, — сообщила руководитель объединенного прессцентра Сил охраны и обороны «Юг» Наталья Гуменюк
— Антон Геращенко (@Gerashchenko7)

Не се загатва дали офанзивата е ориентирана към Херсон, за който от седмици се допуска, че ще бъде фокусът на бъдеща огромна украинска контраатака. Украински медии цитираха военни източници, съгласно които HIMARS към този момент са унищожили на процедура всички огромни мостове в града.

В обществените мрежи се появи видео с боец от 109-и полк на ДНР, който твърди, че украинците са пробили първата отбранителна линия на Херсон. Клипът бе публикуван от украинската войска, като той бе съпроводен от изказване в Гуменюк, в което се удостоверява триумфа на украинските бойци.

Den ukrainska armén meddelar att det 109:e regementet från " DNR " lämnat sina positioner på Chersonfronten. De ryska luftlandsättningssoldater som skulle understödja dem har flytt fältet helt. I klippet klagar en rysk soldat över den ständiga beskjutningen och att 1a linjen fallit
— Fria Ukraina (@FriaUkraina)

Достоверността на тази вест към момента не е доказана от справедливи източници. Не се знае дали става въпрос за значителен пробив на украинската войска, или опит да се намали морала на войските на " самостоятелните " републики.

Русия отхвърли сега да се водят огромни сражения в Южна Украйна.

Очаквайте детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР